De bouwfabriek

“Bouwen door te zorgen”

De Bouwfabriek maakt onderdeel uit van speel- en kindercafe het Stenen een Tijdperk in Leeuwarden. Een plek in het centrum van Leeuwarden waar iedereen welkom is en waar LEGO en Playmobil centraal staan. Naast dat het speelcafe vrij toegankelijk is voor ouders en hun kinderen waar zij fijn kunnen spelen en bouwen, wordt het tevens als middel ingezet voor de hulp aan jongeren en (jong) volwassenen met een hulpvraag.

Ben jij een echte LEGO en/of Playmobil fan en ben je (tijdelijk) gebaat bij een kleine, veilige omgeving om wat voor reden dan ook? Onze deur staat voor jou open.

Wat kun je doen
Binnen de bouwfabriek kun je samen met ons (en andere clienten) aan de slag met (tweedehands) LEGO en/of Playmobil. Wij hebben veel LEGO en Playmobil ter beschikking welke we schoonmaken, sorteren en weer compleet maken. Zodra dit proces is doorlopen, plaatsen wij ze in het speelcafe zodat er door onze kleinste bezoekers weer mee kan worden gespeeld. Grotere sets, minifiguren en onderdelen bieden wij te koop aan in de winkel of online webshop.
Vind je het leuker om onze vitrine weer te voorzien van mooie sets of help je liever mee tijdens onze evenementen of juist in het horeca-gedeelte van ons speelcafe? Dat kan ook! Wij bieden jou een duidelijke (dag)structuur en zorgen voor afgebakende activiteiten welke zijn afgestemd op jouw mogelijkheden en behoeften.

Voor wie
Onze dagbesteding is geschikt voor jong en oud, zonder of met hulpvraag op het gebied van LVB, gedragsproblematiek en/of ontwikkelingsproblematiek, maar even tot rust komen door gewoon even in een andere omgeving te zijn mag ook. Onze dagbesteding kan langdurig of enkel ter overbrugging zodat je niet thuis komt te zitten en een zinvolle, fijne, daginvulling hebt. Oftewel; dagbesteding op maat.

Dagen/tijden
Wij bieden dagbesteding van maandag t/m vrijdag (09.00-17.00) en in overleg in de weekenden en vakanties. Op maandag is onze dagbestedingsplek enkel geopend voor onze clienten, voor gasten is het speelcafe die dag gesloten. Wij ontvangen op maandag maximaal vier clienten tegelijk per dag(deel), op dinsdag tot en met vrijdag, maximaal twee.

Aanmelding
Denk je dat ‘de bouwfabriek’ wat voor jou kan zijn? Dan plannen we graag een vrijblijvend intakegesprek. Dit kan bij jou thuis, bij ons op locatie of elders. Samen kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden en maken we zonodig een plan op maat.

Vervoer
Vervoer is op eigen gelegenheid

Financiering
Omdat wij samenwerken met een gecontracteerde zorgaanbieder, is het mogelijk om zowel via PGB (WLZ) WMO of via een beschikking vanuit de jeugdwet (ZIN) gebruik te maken van onze dagbesteding. Je kunt het wijkteam of gebiedsteam binnen jouw gemeente vragen naar de mogelijkheden.

Nb. Onze begeleiders zijn geregistreerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en/of hebben een afgeronde HBO-opleiding in de zorg.

Bezoekadres
Stenen Tijdperk
Kelders 25
8911 JD, Leeuwarden

Website: www.stenen-tijdperk.nl
E-mail: info@stenen-tijdperk.nl
Telefoonnummer: 06-50842129 (Idwine)